Gården

Olinge Gård ligger utanför Knislinge, i trakterna kring Wanås slott, i norra Skåne. Vi som driver gården heter Kristina Thorstensson och Stefan Jönsson.  DCIM100MEDIAVi köpte gården 2005 efter att den stått obebodd i många år. Boningshuset är från 1895 och när vi köpte gården fanns det varken värme eller avlopp till huset, vi köpte ett riktigt renoveringsobjekt! Huset var egentligen bara ett skal, så det var bara att hugga i.

Vi började renovera insidan av huset för att bo någonstans under tiden som resten av gården renoveras. Våren 2007 var det så pass färdigt att vi kunde flytta in, men ännu är det mycket kvar att göra. Det vi planerat är att renovera utsidan av huset, renovera ladugården och fixa trädgården, detta är vårt livsprojekt.

Det tar sin tid när man samtidigt ska bygga upp en fungerande verksamhet. Både vi och djuren ska ha boende under tiden.

På gården har vi en flock med Highland Cattle och Belted Galloway som hjälper till att hålla markerna öppna, och såklart våra utegrisar. IMG_2954Vi har även en Jersey-ko som heter Ronja. Sen har vi en liten flock med får av rasen Oxford Down.
Det gemensamma för våra djur är att de alla bor utomhus; korna, hästarna, fåren och grisarna går ute året runt och har skydd i form av ligghallar i sina hagar.  Vårt mål är att ge våra djur ett så naturligt liv som möjligt. Under flikarna  kan du läsa mer om våra djur.

Hälsningar  /Kristina & Stefan